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  1. 松本歯学(Print edition:ISSN 0385-1613 Online edition:ISSN 2188-7233)
  2. 18巻(1992)
  3. 1号

床用レジンの臭気に関する研究第2報 食物および温度と,臭気に関する基礎的実験

https://mdu.repo.nii.ac.jp/records/1028
https://mdu.repo.nii.ac.jp/records/1028
d2e017e1-7cbb-4eb6-b70d-b7b75ae9ad4b
名前 / ファイル ライセンス アクション
matsumoto_shigaku_18-01-03.pdf matsumoto_shigaku_18-01-03.pdf (381.9 kB)
Item type Journal Article(1)
公開日 2012-05-24
タイトル
タイトル 床用レジンの臭気に関する研究第2報 食物および温度と,臭気に関する基礎的実験
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 床用レジン
キーワード
主題Scheme Other
主題 臭気
キーワード
主題Scheme Other
主題 食物
キーワード
主題Scheme Other
主題 温度
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル Studies on the Odor of Resin Materials for Denture Bases Part 2 Effect of temperature and food environment
著者 山岸, 利夫

× 山岸, 利夫

山岸, 利夫
原, 基
塩谷, 晴重
輿, 秀利
伊藤, 充雄

抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We conducted experiments to determine the odor intensity of resin materials for denture bases after immersing and shaking in some foods, drinks and an artificial saliva for twelve months. To measure the odor intensity of these materials we used an odor measuring apparatus, "ALABASTER" (B & H LABO), using a semi-conductor sensor (SnO_2) that can be operated in an ozone based atmosphere. There was no significant difference among the odor concentration values of the denture resins as polymerized pieces after maintaining a constant temperature for thirty minutes each at room temperature (20℃-23℃), 37℃, 60℃, 100℃ and 150℃. At room temperature, there was no significant difference among the values of the resin pieces, whether the pieces had been immersed and shaken in some foods and drinks or not. Increasing the temperature to 150℃, however, there was significant difference among the odor concentration values of the four kinds of denture base resin pieces immersed and shaken in artificial saliva, Coca-Cola, soy sauce and Worcester shire sauce.
書誌情報 松本歯学

巻 18, 号 1, p. 23-29, 発行日 1992-04-30
出版者
出版者 松本歯科大学学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0385-1613
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00232590
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 08:23:59.814960
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