WEKO3
アイテム
Formation, isolation and characterization of a prolyl tripeptidyl peptidase of Porphyromonas gingivalis
https://mdu.repo.nii.ac.jp/records/2266
https://mdu.repo.nii.ac.jp/records/226607be7f7a-bfde-4f24-9277-35713618a185
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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matsumoto_shigaku40-1-01.pdf (2.2 MB)
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Item type | 松本歯学/学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2014-09-11 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Formation, isolation and characterization of a prolyl tripeptidyl peptidase of Porphyromonas gingivalis | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | enzyme | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | prolyl tripeptidase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Porphyromonas gingivalis | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Porphyromonas gingivalis のプロリルトリペプチジルペプチダーゼの産生,単離および性状 | |||||
著者 |
MATSUO, KAZUKO
× MATSUO, KAZUKO× KISO, AKIKO× SHIBATA, YUKINAGA× HASEGAWA, HIROMASA× FUJIMURA, SETSUO |
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著者別名 |
松尾, 和子
× 松尾, 和子× 木曽, 有紀子× 柴田, 幸永× 長谷川, 博雅× 藤村, 節夫 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Formation, cellular locations, isolation and enzymatic properties of PTP of Porphyromonas gingivalis, an anaerobic periodontal pathogen were investigated. Almost all activities of this enzyme were detected in the de extract of the cell, but the other bacterial fractions such as culture fluids, envelopes and vesicles were not found to contain PTP. PTP was purified from the crude extract prepared by sonication and centrifugation through five steps including concentration, ion exchange hromatography, gel filtration, hydrophobic interaction chromatography and isoelectric focusing to homogeneity. The enzyme was a serine enzyme since it was inhibited strongly by Pefabloc SC, propyl fluorophosphate and 3,4–dichloroisocoumarin. It hydrolyzed H–Ala–Ala–Pro–pNA and H–Ala–Phe–Pro–pNA. The molecular mass was determined as 45 kDa and isoelectric point was 5.₇. Optimum pH was moderately broad, and maximum activity was observed in the range of pH ₇.0 to 9.0. The residual activity after heating at 50℃ for 5 min was 29%, but heating at 60℃ resulted in complete loss of the activity. |
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内容記述 | ||||||
値 | 松本歯科大学大学院歯学独立研究科博士(歯学)学位申請論文 ; 大学院歯学独立研究科 硬組織疾患病態解析学(主指導教員:長谷川博雅) | |||||
書誌情報 |
松本歯学 en : Journal of the Matsumoto Dental University Society 巻 40, 号 1, p. 1-12, 発行日 2014-06-30 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 松本歯科大学学会 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0385-1613 | |||||
NII論文ID | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 120005487653 | |||||
医中誌ID | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | ICHUSHI | |||||
関連識別子 | 2015021011 | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 博士学位論文(2014年度松本歯科大学大学院歯学独立研究科) | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |